Over Pelican Brothers

Let’s start a new adventure

Ons anker ligt in Amsterdam en de boot zijn we kwijt. Pelican Brothers is een opstandig merk met een unieke positie in de mode industrie. We geloven heilig in de optimale combinatie van stijl en draagbaarheid – dat is precies waar het bij onze armbanden om draait. We zijn niet bang voor felle kleuren, verrassende creaties en frisse designs. Onze collectie kun je niet overal vinden. We zijn slechts in enkele winkels te koop én alleen via onze eigen website.

We houden er rekening mee dat onze ontwerpen niet ten koste gaan van de planeet. We maken niet gebruik van winter of zomercollecties. Helaas hebben we ook nooit acties of uitverkoop. Hierdoor besparen we een hoop.

De sluitingen van onze armbanden zijn gebaseerd op een klassieker: De Inglefield clip (ook bekend als een zuster clip of brummel haak) een klem voor het eenvoudig en veilig vastmaken van een vlag. Uitgevonden in 1890 door Luitenant Edward Fitzmaurice Inglefield van de Britse Royal Navy. Wij combineren dit ontwerp met hedendaags scheepstouw en zo ontstaan onze nieuwe klassiekers die een leven lang mee gaan.

Ons ambacht

Onze armbanden worden écht handgemaakt

Ons atelier bruist van de creativiteit en energie: hier komen onze unieke armbanden tot leven. Een kleurrijke, georganiseerde chaos, prototypes, boeken, grafische ontwerpen, schilderijen en kleurkaarten. In het atelier vinden we onze inspiratie en zijn we ook hard aan het werk om jouw armband te maken.

Het stevige scheepstouw komt uit Friesland en onze sluitingen uit Portugal en Italië. Zonder al te technisch te worden, onze armbanden zijn gemaakt om lang mee te gaan. We werken intensief samen met onze fabrieken om de kwaliteit te garanderen en we monitoren al onze producties.

Je kunt onze armbanden in een aantal maten kopen maar we maken ze ook op maat. Maak eenvoudig de keuze tijdens het bestellen, geef je maat door en binnen 2 tot 3 werkdagen heb je de armband in huis. Heb je vragen, wil je ruilen of een opmerking? Stuur ons gerust een bericht, we helpen je graag.

Historie Pelican Brothers

What's in a name?

Je zou denken: Twee broers, een Pelikaan en voilà je hebt onze naam te pakken. Maar onze naam komt toch echt ergens anders vandaan. Onze naam komt namelijk van één van de eilandjes van de New York City Barrier Islands ten zuiden van New York. We hebben voor deze naam gekozen omdat we de zee graag combineren met steden, reizen, creatieve plekken en surfen.

Deze nautische inslag zie je ook terug in onze collectie. We combineren designklassiekers graag met hedendaagse gebruiksvoorwerpen zoals sterk scheepstouw dat een leven lang mee gaat. We zijn voornamelijk online actief maar staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen met retailers. Heb je een winkel en horen wij daar thuis? Laat het ons vooral weten!

Ons team is klein en dat houden we ook zo. Stap voor stap willen we de wereld veroveren maar niet zonder onze persoonlijke service uit het oog te verliezen. Wil je meer weten van Pelican Brothers? Volg ons op Instagram en Facebook.